NLP NEDİR?



NLP'nin açılımı Neuro Linguistic Programming,Türkçesi  Sinir Dili Programlaması olarak ifade edilir.
NLP, modelleme üzerine kurulmuş bir sistemdir.Kişinin her alanda olabileceğinin en iyisi olması amaçlanır.Bir kişi bir şeyi yapabiliyorsa ve başarabiliyorsa ,bunu herkes yapabilir.Duygular ,davranışlar,inanç ve değerler modellenebilir.Örneğin çocukken konuşmayı ,yürümeyi bu şekilde öğrendik.
NLP, 1970'lerin başlarında California Üniversitesinde psikoloji öğrencisi olan Richard Bandler'in,dilbilimci yardımcı profesör olan John Grinder ile yaptığı çalışmalarla başladı.Üç kişiyi model aldılar.Gestalt terapisinin önderi psikolog Fritz Perls,aile terapisti Virginia Satir,son olarak da ünlü hipnoterapist Milton Erikson.Ve bu üç kişinin düşünce sistemleri,kullandıkları dil ve  davranış modelleri incelenerek NLP geliştirilmiş,bugün dünyada çok yaygın olarak kullanılan bir bilim dalı olarak günümüze kazandırılmıştır.
NLP ile kişi kendi hayatının kontrolünü eline alır.Kendi beynini bir bilgisayar gibi, istediği yönde programlayarak ,arzuladığı hayata çok hızlı bir şekilde ulaşır.NLP ile kişi olumsuz,kendine zarar veren inançlarını ,davranışlarını ve düşüncelerini fark ederek değiştirir.Korku ve fobilerinden tamamen kurtulabilir.Kendine ve çevresine olan bakış açılarını değiştirerek ,ilişkilerini mükemmel hale getirir.Motivasyonunu yükselterek her alanda başarıyı yakalar.
Kişisel gelişimde,iş alanında,eğitimde,sağlıkta,iletişimde kısacası her alanda NLP çok etkilidir ve kişilerin hayatında inanılmaz olumlu değişimler yaratır.
Siz de NLP eğitimleri alarak hayatınızda en büyük yatırımı kendinize yapın.Siz değişirseniz hayatınızdaki her şey değişir.

Semra MUTLU

NLP Master Trainer,Yaşam Koçu,

Reiki Master,Kişisel Gelişim ve

İletişim Uzmanı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder