Pembe Baloncuk Tekniği









Pembe baloncuk tekniği, benim bir çok danışanıma uygulattığım ve olumlu geribildirimler aldığım çok basit bir tekniktir.Bilinçaltımızı en iyi etkileyen yöntemlerden biridir.

Öncelikle rahatlayın ve gevşeyin.Rahat bir yere oturun ya da uzanın.5 kez burnunuzdan yavaş ve derin nefes alın ve yavaşça ağzınızdan verin.Her nefes verişinizde tüm vücudunuzun gevşediğini hissedin.İçinizden ''gevşiyorum ve rahatlıyorum'' olumlamasını yapabilirsiniz.

İyice rahatladığınızda kendinizi çok güzel bir yerde imgeleyin.Bu bir deniz kenarı,bir orman,ya da çiçeklerle dolu bir bahçe olabilir.Sizin için neresi sizi huzurlu hissettirecekse orası olmalı.Tüm ayrıntılarıyla görün,hissedin orayı.Ve çok istediğiniz bir şeyi hayal edin şimdi.Onu zihninizde olabildiğince net ve ayrıntılı olarak imgeleyin.
İstediğiniz olduğunda o mutlu anı yaşayın ve görün.Ve zihninizde fotoğrafını çekin o görüntünün.Şimdi bu hayalinizi pembe bir baloncukla kuşatın.Bu görüntüyü baloncuğun içine yerleştirin.

Pembe renk,sevginin rengidir.Bu rengin titreşimi hayalinizi kuşattığında,yalnızca sevgi olan varlığınızla uyum içinde olan şeyi getirecektir.

Ve son adım,baloncuğu sevgiyle evrene bırakıyoruz.Baloncuğun gökyüzüne doğru yükseldiğini,süzülüp gittiğini hayal ediyoruz.Ta ki gözden kaybolana kadar izliyoruz.Buradaki amaç dileğimizi duygusal olarak evrene serbest bırakmak ve gerçekleşmesi için özgürleştirmek.

Hayalimizi beş duyumuzla hissederek yaptığımızda  ve serbest bıraktığımızda ,o artık gerçekleşmek için hazırdır.

Semra MUTLU

NLP Master Trainer,Yaşam Koçu,

Reiki Master,Kişisel Gelişim ve

İletişim Uzmanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder